Tjenester

Kostanalyse og -veiledning

Har du lite energi og/eller dårlig søvn? Sliter du meg konsentrasjon?

Er du overvektig og hverken trening eller endring av kostholdet hjelper?

Er blodsukker din ustabilt og ønsker du å få kontroll på det?

Har du dårlig fordøyelse, kjenner deg oppblåst og/eller sliter du med dårlig magesyre?

Vet du ikke hva som gjør kroppen din godt og ønsker du kan gjøre noe med ernæringen din?

Trenger du innspill for å lage sunn mat for barna og hele familien?

Ønsker du å slutte med godteri og småspising?

Har du tegn for matintoleranse, IBS eller sliter du med autoimmune sykdomer (cøliaki, laktoseintoleranse)?


Det finnes mange kloke råd om kosthold og ernæring, men det er ofte vannskelig å orientere seg for å komme i gang med endringene. Jeg skal hjelpe deg å finne ut hva som passer best til din livssituasjon, og sammen kan vi sette i gang tiltak for å forbedre din ernæring. Etter mitt syn skal kostholdsråd aldri bli til noen diet, derimot skal kostholdsforendringen bli til en varig endring av livsstilen din. Jeg kan hjelpe deg med råd og motivasjon. Ta gjerne med hele familien. Sammen finner vi skredersydde løsninger som passer for dere alle.


Kjøkken-sjekk & Handletur

Jeg kommer hjem til deg og sammen går vi gjennom kjøleskap, kjøkkenustyr og dine daglige rutiner på kjøkkenet. Jeg ser på utstyret og matvarene du bruker, og gir deg tilbakemeldinger om ernæringsstatus og organiseringen av kjøkkenet. Kundene blir ofte overrasket over hvor enkelt det kan være å forbedre ernæringen ved å bytte ut noen matvarer og/eller endre på daglige rutiner. Mye kan forbedres ved god planlegging. Er organiseringen av kjøkken på plass, så går det som regel mye enklere å lage mat fra bunn av. Jeg påstår at et ordentlig organisert kjøkken vil gjør det mulig å ikke bruke vesentlig mer tid for å lage en god rett fra bunn av, enn det trengs for å varme opp en ferdigrett.

I mange tilfeller ønsker kundene etter en kjøkken-sjekk, en felles tur i butikken for å få råd om innkjøp av gode og næringstette matvarer. Dette er spennende og mye faller på plass når man forstår innholdsfortegnelser på matvarer. Jeg gir deg tips og råd slik at du er i stand til å ta de rette avgjørelsene når du kjøper maten din.Workshop Fermentering


Surkål, kimchi, kombucha, vann-og melkekefir - kom i gang med fermentering og få nytte av melkesyrebakterier og bli kjent vidunerlige gjæringsprosesser.


Ved jevne mellomrom holder jeg workshop om fermentert mat og drikke. Her lærer du mye spennende om hva og hvordan man kan fermentere mat, og ikke minst får du vite mer om de helsebringende effektene av slike matvarer. Fermentering av mat er en nydelig måte å nyttigjøre seg de beste næringsstoffene i maten. I tillegg gjøres sesongens råvarer holdbar og kan oppbevares lenge - slikt har du til enhver tid gode matvarer som kan komplementere kostholdet ditt.  Etter en workshop i fermentering vil du være fortrolig med prosessene og er klar til å kunne lage din egen fermentert mat. Deltakere kan ved anledning få med vann/melkekefir eller kombucha-kultur etter kurset, dette avhenger av egen produksjon hjemme og hvor mye jeg selv har til overs.

Snart kommer det en ny workshop om hvordan du enkelt kan lage supper som renser leveren og avgifter systemet (detox-supper). Meld gjerne din interesse allerede nå.Foredrag

Jeg holder foredrag om forskjellige emner og for forskjellig målgrupper, eksempler kan være:

Ernæringens 3 piler: stabilt blodsukker, balansert fordøyelse & kosttilskudd

Matinoleranser & allergier - når immunsystemet sliter

Terapeutisk mat & fordøyelse

Overvekt & vektreduksjon - spis deg slank, forstå sammenhengene

Næringsstoffer & energi - en introduksjonMatlagingskurs

Jeg tilbyr matlagingskurs for privatpersoner og bedrifter. Her kan du lære deg å lage enkel, sunn og energirik hverdagsmat eller en kulinarisk meny for å overraske noen du er glad i. Du kan gjøre det som privatperson, sammen med familien, eller som en hyggelig aktivitet sammen med venner eller kolleger. Jeg tilpasser kursene etter interesser, forkunnskap og sesongens råvarer. Eksempler på kurs:

Hverdagsmat

Vegetar / Vegan ernæring

Lag din egen godteri

Matkurs for allergiker

Kraftkoking av fisk- eller kjøtt

Detox supper - rens systemet